Frank Lisbygd

Gå til indhold

Frank Lisbygd

Vesjyder.dk
Offentliggjort af Jens Erik Villadsen i Portræt · 16 november 2019
Tags: Fjaltring
"Respekt for det”
Dette citat er fra Frank Lisbygd, som han altid brugte, uanset om han var enig eller ej i nye idéer. Han boede som 3. generation på slægtsgården Nørre Lisby i Fjaltring, sammen med sin hustru, Kirsten, til sin død i 2015.
Netop denne gård på Vestermøllevej 18 har beboerne nu tegnet folkeaktier i, så man kan erhverve den.

Og hvad skal den så bruges til? Ja – det er ikke op til mig at redegøre for det, men et af formålene vil jeg alligevel nævne her.
Det er bl.a. meningen en del af stuehuset skal være samlingssted for byens borgere, og hvem der ellers har lyst at samles her.

Det vil falde helt i tråd med, hvad det gamle hyggelige stuehus altid har været anvendt til. For hos Kirsten og Frank har der altid været plads til en øl og en kop kaffe omkring køkkenbordet, så til dette har man ikke kunnet finde en mere egnet lokalitet.

Forleden var mere en 100 mennesker samlet i forsamlingshuset, hvor initiativgruppen gjorde rede for købet af gården, der ligger lige over for købmanden. Betingelsen for købet ville være, at de lokale borgere støttede op ved køb af folkeaktier. Uden at gå for vidt, vil jeg sige der var en kolossal opbakning.

Men det er ikke noget nyt for Fjaltring, sådan har det været i mindst 150 år.
Nævnes kan, da der sidst i 1800’tallet blev oprettet sparekasse, friskole, forsamlingshus, brugsforening og mange folkelige foreninger, hvoraf nogle stadig eksisterer.
Siden har man stået sammen når man blev truet, enten af det grådige hav, eller affolkning af området.
”Respekt for det”

16.11.2019 – J.E. Villadsen


© Jens Erik Villadsen - Vestjyder.dk
Tilbage til indhold