Voksenliv 1 - Thyborøn fortællinger

Gå til indhold

Hoved menu:

Voksenliv 1

Chr. W. Olesen
Efter endt læretid blev Christian indkaldt til marinen i København i 1954. Efter endt tjenestetid blev han i København, og tog arbejde som smed. Mette flyttede også derover og fik plads i huset. I 1957 tog de en tur til Thyborøn for at blive gift, inden de igen tog ophold i en meget lille lejlighed i København.
Efter et års tid gik turen atter tilbage til Thyborøn, denne gang for at bosætte sig og Christian købte part i en smedeforretning. Men som Christian siger, var det ikke helt gennemtænkt, hverken med at komme tilbage eller at blive selvstændig.

Efter 1½ år solgte han sin andel og tog hyre på Charlotte Mærsk i en periode. Det endte dog brat en sommeraften i Tivoli i København. Skibet var anløbet København på sin rute, Mette var taget derover; men i løbet af aftenen blev Christian rigtig dårlig. Det viste sig at være en perforeret blindtarm, hvilket satte en stopper for arbejdslivet indtil videre.
Efter et meget langt hospitalsophold gik turen atter tilbage til Thyborøn, denne gang uden at kunne arbejde. Men mod alle ods blev har ret hurtig bedre igen og fik job hos VBV som smed, hvor der blev taget hensyn til hans sygdom.
Men efter et års tid blev der en stilling ledig på Redningsskibet Vestkysten, her var han så i 27 år som motormand. Det fortæller han om i en af de næste videoer.
Vestjyder.dk/Thyboron - © Jens Erik Villadsen - Vestjyder.dk
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu